List otwarty Ostrowskich Spacerowiczów do komitetów wyborczych

Polityka

Grupa obywatelska Ostrowski Spacer Protestacyjny "Łańcuch Światła" wystosowała list otwarty adresowany do komitetów wyborczych reprezentujących ugrupowania i kandydatów Koalicji 15 października.

Zwracamy się do regionalnych przedstawicieli partii politycznych i lokalnych komitetów wyborczych zamierzających startować w wyborach samorządowych 7 kwietnia 2024 roku do Rady Miasta Ostrowa Wielkopolskiego i do Powiatu Ostrowskiego oraz do Sejmiku Województwa Wielkopolskiego.

Oczekujemy od Was jasnej i konkretnej deklaracji: "NIE będziemy zawierać żadnych koalicji powyborczych z partią Prawo i Sprawiedliwość". PiS przez ostatnie 8 lat zdewastował Konstytucję RP, rozmontował działania konstytucyjnych organów państwa prawa, takich jak: Trybunał Konstytucyjny, Sąd Najwyższy i Krajowa Rada Sądownictwa. Nie może być żadnych sojuszy powyborczych z partią, która zniszczyła w Polsce praworządność.

Oczekujemy na Wasze krótkie Oświadczenia pod naszym Listem Otwartym na naszej Grupie Obywatelskiej na FB. To będzie dla nas wyborczyń i wyborców jasny przekaz: kto zasługuje na nasze poparcie. MY mamy broń, która nazywa się Kartka Wyborcza.  Pokazaliśmy jej moc 15 października (!)

Nasz List Otwarty wysyłam do mediów lokalnych oraz na priv do przedstawicieli: Koalicja Obywatelska , Polska 2050  Polskie Stronnictwo Ludowe Nowa Lewica Ostrów Wielkopolski Nasz List Otwarty otrzymują także: Prezydent Ostrowa Wielkopolskiego Beata Klimek  i Paweł Rajski -  Starosta Ostrowski.

Ostrów Wielkopolski, 31 stycznia 2024 roku

Jerzy Wójcicki  Koordynator Grupy Obywatelskiej Ostrowski Spacer Protestacyjny "Łańcuch Światła"

Admin Admin